Dé beweegprogramma’s voor 55+
Ontwikkeld door fysiotherapeuten
Gericht op preventie

Leden vertellen

Sinds 2 maanden heb ik een abonnement op Succesvolouder. Het beweegprogramma speciaal voor 60-plussers.

Eerlijk gezegd dacht ik: 10 minuutjes per dag, dat is toch niet genoeg om fit te blijven en dus succesvol ouder te worden. Nou, daar denk ik nu wel anders over. Door de dagelijkse oefeningen van 10 minuten voel ik me lichamelijk en mentaal fitter dan 2 maanden geleden. Eindelijk geen drempel meer om te ‘gaan’ sporten. Heerlijk thuis mijn dagelijkse Beweeg Fitamine. De oefeningen zijn afwisselend en kunnen best pittig zijn. Ik vind het ook heel goed dat er aan de mentale motoriek aandacht wordt besteed. Samen met Driekus trainen werkt ook nog eens motiverend en is gezellig.

Ik vind de informatie/uitleg die je krijgt over waar je bijvoorbeeld extra op moet letten, houding etc., heel goed; dit miste ik altijd op de sportschool en ik vind dat heel belangrijk.

De website vergt even wat tijd om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het biedt zoveel meer, het motiveert o.a. mensen om met elkaar sportief bezig te zijn, zoals fietsen, wandelen.

Ik zag dat je ook gezonde recepten kunt delen. Een gezellige, motiverende community voor diegenen die mentaal en fysiek succesvol ouder willen worden.

Kortom, ik voel me een fitte en blije 60+’er

Marti van t' Hart, 60 jaar

Hallo allemaal ! Ik ben een Bechterewpatiënt voor wie het hoofdmotto is: RUST ROEST !

Met Succesvolouder gebeurt dat ZEKER niet!
Daarmee word je ouder met een stevig en flexibel lichaam!

De 10 minuten per dag zijn zo om en goed ingevuld. Na de 10 minuten voel je dat je iets goeds voor jouw lichaam hebt gedaan. Lekker kort, zodat je er niet tegenop ziet, maar behoorlijk intensief. Driekus brengt de oefeningen op een humoristische manier, maar ook heel stimulerend. Ik vind het knap dat de oefeningen zonder hulp van attributen worden gedaan, maar met huismiddelen. Je kan altijd rekenen op deskundige begeleiding bij eventuele ondervonden lichamelijke probleempjes bij de oefeningen en dat is een hele geruststelling!

Overall ben ik volkomen content met Succesvolouder en beveel het alle ouderen aan, ook al ben je nog geen 60 ☺.

Doe je mee? Kom op!

Anonieme gebruiker

Inmiddels heb ik zo’n 14 oefeningen van de nieuwe serie (4) gedaan, elke dag behalve afgelopen weekend, omdat ik beide dagen om 3.30 uur op moest staan. Daarmee is je bioritme (althans het mijne) zo verstoord, dat ik de rest van de dag nergens meer aan toekom. Heel vervelend! Maar goed, de oefeningen die ik tot nu toe heb gedaan, zijn erg leuk en uitdagender voor mij. Ik voelde zelfs weer wat spierpijn! Je legt de oefeningen goed uit en ze zijn gevarieerd.
Een professionele aanvulling op Nederland in Beweging, nu snap ik wat jij bedoelde.

Ik kijk er nu elke ochtend naar uit, het is een prettig begin van de dag en ik heb echt het gevoel dat ik wat gedaan heb.

Anonieme gebruiker

Ik ben Alies Heinen, 72 jaar en heb behoorlijke knieproblemen (gehad).

Voor mij is heel belangrijk dat ik niet de deur uit hoef en mijn eigen tijd voor oefeningen kan kiezen.

Ik vind de oefeningen die worden aangeboden bij mijn leeftijd passen en ik kan ze goed uitvoeren. De uitleg is duidelijk, maar wat ik ook belangrijk vind is dat ik hoor waarom ik iets op een bepaalde manier moet doen en OOK hoe ik het niet moet doen.

De opzet van dit programma vind ik gewoon apart, anders dan anders en in een entourage die een fijne sfeer uitstraalt, zodat je niet het gevoel hebt alleen bezig te zijn.
Wat betreft mijn knieproblemen; door oefeningen, die speciaal hiervoor opgezet zijn, kan ik zeggen, dat ik voor 100 % zonder pijn kan bewegen. Wel rekening houdend met mijn leeftijd. Een hele dag in de tuin werken of 2 uur wandelen is geen probleem meer.

Wel besef ik dat ik moet blijven doorgaan met het onderhoud ervan en ook de rest van mijn lichaam moet “verwennen” met jouw oefeningen.

Ga zo door !

Alies Heinen, 72 jaar

Succesvol ouder, dat willen we allemaal en ik denk dat de training “Succesvolouder” daar zeker aan kan bijdragen. En dat niet alleen, het is ook leuk om via de training succesvol te zijn.

Als chronische spierpijnpatiënt had ik wel mijn reserves om eraan te beginnen. “Zal ik niet meer pijn krijgen?” zoals zo vaak na allerlei oefeningen van de fysio. Als je chronisch pijn hebt ben je geneigd om juist niet te bewegen. Maar nee, na de oefeningen bijna geen extra pijn. En dat is fijn voor mij en voor mijn hond, die ook heel erg van bewegen houdt.

De video’s zijn heel duidelijk, hoe je het wel en hoe je het niet moet doen. Driekus zegt goed waar je de stretch moet voelen. En waar niet. Of als het te zwaar is, hoe je het lichter kan doen. En 10 minuten (en wellicht verder in het programma 15 minuten) zijn heel goed te doen. Het is leuk om in huis, zonder allerlei ingewikkelde apparaten, gewoon de oefeningen te doen op de trap, bank of aan het aanrecht. Na de oefening kijk ik alweer uit naar de volgende.

Driekus en Hidde, ga vooral succesvol verder!

Lian van Uden

Na jaren niks doen of maar half-half een beetje bewegen, ben ik dankzij mijn fysiotherapeut Driekus begonnen met Succesvolouder. Hoewel ik niet alle oefeningen (goed) kan meedoen door mijn beperking, word ik door Driekus goed door de oefeningen heen begeleid en gemotiveerd om toch op mijn eigen niveau door te gaan. De oefeningen zijn uitdagend maar niet al te moeilijk. Na een paar weken merkte ik al een flinke verbetering in mijn conditie, lenigheid en kracht.

Daarnaast is het een fijn gevoel dat je altijd op het platform terecht kan en dat er echt naar je wordt geluisterd. Ik raad Succesvolouder daarom iedereen aan en hoop dat ze nog veel meer mensen zo goed kunnen gaan helpen.

Marlene de Haan, 26 jaar

Driekus, wat is het een mooie website die je gemaakt hebt en iedere dag nieuwe oefeningen. Ik had al 50 jaar rugklachten maar dankzij jou is dat praktisch verleden tijd!!

Ria Nelis, 79 jaar

Mijn naam is Harl en ik ben 71 jaar oud en gezond. Ik doe mee met het “Succesvolouder” programma. De oefeningen van 10 minuten worden met begeleidende instructiefilmpjes duidelijk uitgelegd. Iedere dag kan je een volgende oefening bekijken en uitvoeren. Alle oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om thuis te doen. Of het nu op de zitbank, trap of aan het keukenblad is, de oefeningen lenen zich daar prima voor. En als je 10 minuten te kort vindt, dan doe je de oefening nog een keer of je begint met de volgende oefening van 10 minuten. Op de website wordt keurig bijgehouden bij welke oefening je bent gebleven. “

Harl, 71 jaar

Driekus, wat ben ik blij met je, wat heb jij me goed geholpen. Door jou ben ik van de Prednison afgekomen. Door de behandelingen en het luisteren naar mij en het begrijpen waar de pijn van de spierreumatiek vandaan kwam, gaat het nu heel goed met mij. En ook de oefeningen van succesvol ouder maken mijn spieren veel sterker en veel krachtiger en zonder pijn.
Driekus, ik ben dankbaar dat jij me van mijn pijn hebt af kunnen helpen.

Je bent een mooi en blij mens.

Lieve groet, Annet.

Annet Kouwenhoven, 69 jaar

Beste Driekus,
Heb best wel een goede conditie.Ik sportte bij Buenting in Amstelveen, maar ben 10 maanden geleden verhuisd naar Doetinchem. Door corona en mijn verhuizing was ik thuis bezig om mijn conditie op peil te houden. Dat is wel lastig om goed vol te houden. Daarom ben ik enthousiast op de mail van Driekus ingegaan en bij Succesvolouder terecht gekomen.

Het begin was wat makkelijk maar dat kon ik wel wat aanpassen. Leuk was toen er extra opties voor de pro’s bijkwamen. Hij legt alles ook heel duidelijk uit en vertelt waar ze goed voor zijn. Er zitten ook verrassende andere oefeningen tussen dan ik gewend was. Hoe verder in de oefeningen, hoe uitdagender ze worden. Heb ook af en toe spierpijn na oefeningen. Heerlijk gevoel een beetje spierpijn !!!

Ik ben dus helemaal tevreden.

Op deze manier kan ik er nog jaren naar tevredenheid mee doorgaan en word ik succesvol ouder.

Foke, 66 jaar

Review Succesvoloude

Sinds een jaar doe ik het programma Succesvolouder. Begonnen in coronatijd om het wekelijkse uurtje sportfysio te vervangen. Nu ben ik iedere dag bezig en ik ga er ook zeker mee door. Ik volg het programma op mijn tablet, handig om te verplaatsen naar de locatie van de dag: trap, bank of keuken. Wat ik belangrijk vind is dat je elke oefening op je eigen niveau kan doen en dat er geen speciale fitnessapparatuur nodig is. De oefeningen zijn heel gevarieerd en iedere dag nieuw. De uitleg is goed en duidelijk. Het enthousiasme van Driekus werkt heel motiverend. Met de oefeningen in de vroege ochtend en een wandeling in de middag blijf ik zo fit en in beweging.

Irene, 73 jaar

December 2021 ben ik begonnen met “Succesvolouder worden“ oefeningen. Ik had een kwartaalabonnement afgesloten, om te kijken of het iets voor mij is. Inmiddels verlengd. Ik doe dagelijks een oefening en merk echt vermindering van mijn klachten. Aanrader.

Marion Vink

Ha Driekus,

Ik doe inderdaad regelmatig mee, jammer genoeg door alle drukte niet altijd consequent. Ik vind het heel fijn om mee te doen, je uitleg is heel prettig en informatief.
Ook het gebruik van de alledaagse middelen is een groot voordeel, niet ingewikkeld.
Nog een voordeel: je kunt je eigen tijd kiezen en inderdaad heb ik ook regelmatig wat spierpijn.

Helaas ben ik nu niet in de gelegenheid om mee te doen, ik heb afgelopen week een lichte herseninfarct gehad, naar omstandigheden gaat het goed met me, d.w.z. de gevolgen hebben zich beperkt tot een storing van de balans en coördinatie aan mijn rechterkant. Hiervoor krijg ik nu therapie. Het gaat vooruit, maar kost tijd.

Na mijn herstel wil ik weer graag mee doen.

Groetjes, Els

Driekus,

Je bent voor mij mijn grote redder in nood geweest. Toen ik 3 maanden geleden bij je kwam, kon ik haast geen stap verzetten zonder veel pijn. Sinds kort volg ik je online cursus, dit doe je zo goed en enthousiast! De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en goed vol te houden. Ik voel het verschil fysiek, maar ook mentaal!

Bedankt Driekus!

Olga

Hallo Driekus,
Hierbij mijn review. Jij gaat deze plaatsen? Want ik kon niet goed ontdekken hoe dat precies werkte 🤔. Komt ie:

Ondanks dat ik nog geen 60 ben, toch gestart met het programma
“Succesvolouder”
Waarom? Ik fiets en wandel veel, maar dan gebruik je toch niet alle spieren. En verslapping treedt al snel op als je ouder wordt. Ik wil oud worden zonder allerlei ongemakken en dat hoop ik op deze manier te voorkomen.
Ik wil mijn conditie, kracht en lenigheid blijven behouden.
En je kan het thuis doen wanneer het jou uitkomt.

De oefeningen zijn duidelijk. De ene intensiever dan de ander. Maar ik voel me er goed bij. Soms heb ik ook spierpijn, wat normaal is na het sporten.
En wat is nu 10 minuten? Soms doe ik er 2 achter elkaar. Of ga ik verder met de opties van de pro’s. Het programma is afwisselend.

Dus, waarom zou je het niet doen!

Wil

Het programma Succesvol Ouder worden is heel effectief.
Toen Driekus voorstelde om dit te gaan doen was ik sceptisch, ik ben pas 60 jaar en dacht dat zo’n programma te makkelijk zou zijn. Dat is absoluut niet zo, er zitten pittige oefeningen tussen die spierpijn veroorzaken. Voor mij is het een aanvulling op de sporten die ik nu doe. Mede door dit programma en de fantastische behandeling die ik van Driekus mocht ontvangen ben ik hersteld van mijn rugklachten, pijnvrij en nu bezig om weer fit te worden.
Het tomeloze enthousiasme van Driekus is motiverend, de uitleg zodat je de oefeningen goed kunt doen duidelijk, de afwisseling houdt het leuk en dagelijks 10 minuten trainen is helpend om fit oud te worden.

Diana

Neem nu de regie en start vandaag nog met Succesvol ouder® worden!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Indien u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan wij er vanuit dat u hiermee instemt.