Dé beweegprogramma’s voor 60+
Ontwikkeld door fysiotherapeuten
Gericht op preventie

Leden vertellen

Sinds 2 maanden heb ik een abonnement op Succesvolouder. Het beweegprogramma speciaal voor 60 plussers.

Eerlijk gezegd dacht ik: 10 minuutjes per dag, dat is toch niet genoeg om fit te blijven en dus succesvol ouder te worden..Nou, daar denk ik nu wel anders over. Door de dagelijkse oefeningen van 10 minuten voel ik me lichamelijk en mentaal fitter dan 2 maanden geleden. Eindelijk geen drempel meer om te ‘gaan’ sporten. Heerlijk thuis mijn dagelijkse Beweeg Fitamine. De oefeningen zijn afwisselend en kunnen best pittig zijn. Ik vind het ook heel goed dat er aan de mentale motoriek wordt aandacht besteed. Samen met Driekus trainen werkt ook nog eens motiverend en gezellig.

Ik vind de informatie/uitleg die je krijgt over waar je bijv. extra op moet letten, houding etc. heel goed, dit miste ik altijd op de sportschool en vind dat heel belangrijk.

De website vergt even wat tijd om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het biedt zoveel meer, het motiveert o.a. mensen om met elkaar sportief bezig te zijn o.a fietsen, wandelen.

Ik zag dat je ook gezonde recepten kunt delen. Een gezellige, motiveerde community voor degenen die mentaal en fysiek succesvol ouder willen worden.

Kortom, ik voel me een fitte en blije 60tiger

Marti van t' Hart, 60 jaar

Hallo allemaal ! Ik ben een Bechterew patient waarbij de hoofdmotto is : RUST ROEST !

Met Succesvol Ouder gebeurt dat ZEKER niet!
Daarmee wordt je ouder met een stevig en flexibel lichaam!

De 10 minuten per dag zijn zo om en goed ingevuld. Na de 10 min. voel je dat je iets goeds voor jouw lichaam hebt gedaan. Lekker kort, zodat je er niet tegenop ziet, maar behoorlijk intensief. Driekus brengt de oefeningen op een humoristische manier, maar ook heel stimulerend. Ik vind het knap dat de oefeningen zonder behulp van attributen worden gedaan, maar met huismiddelen. Je kan altijd rekenen op deskundige begeleiding bij eventuele ondervonden lichamelijke probleempjes bij de oefeningen en dat is een hele geruststelling!

Overall ben ik volkomen content met Succesvol Ouder en beveel het alle ouderen aan, ook al ben je nog geen 60 ☺. 

Doe je mee? Kom op!

Anonieme gebruiker

Inmiddels heb ik zo’n 14 oefeningen van de nieuwe serie (4)  gedaan, elke dag behalve afgelopen weekend, omdat ik beide dagen om 3.30 uur op moest staan. Daarmee is je bioritme (althans het mijne) zo verstoord, dat ik de rest van de dag nergens meer toe kom. Heel vervelend! Maar goed, de oefeningen die ik tot nu toe heb gedaan, zijn erg leuk en uitdagender voor mij. Ik voelde zelfs weer wat spierpijn! Je legt de oefeningen goed uit en ze zijn gevarieerd. Een professionele aanvulling op Nederland in Beweging, nu snap ik wat jij bedoelde.

Ik kijk er nu elke ochtend naar uit, het is een prettig begin van de dag en ik heb echt het gevoel dat ik wat gedaan heb. 

Anonieme gebruiker

Ik ben Alies Heinen, 72 jaar en heb behoorlijke knieproblemen (gehad).

Voor mij is heel belangrijk dat ik niet de deur uit hoef en mijn eigen tijd voor oefeningen kan kiezen.

Ik vind de oefeningen die worden aangeboden bij mijn leeftijd passen en ik kan ze goed uitvoeren. De uitleg is duidelijk, maar wat ik ook belangrijk vind, dat ik hoor waarom ik iets op een bepaalde manier moet doen en OOK hoe ik het niet moet doen.

De opzet van dit programma vind ik gewoon apart, anders dan anders en met de entourage die een fijne sfeer uitstraalt, zodat je niet het gevoel hebt alleen bezig te zijn.

Wat betreft mijn knieproblemen; door oefeningen, die speciaal hiervoor opgezet zijn, kan ik zeggen, dat ik voor 100 % zonder pijn kan bewegen. Wel rekening houdend met mijn leeftijd. Een hele dag in de tuin werken of 2 uur wandelen is geen probleem meer.

Wel besef ik dat ik moet blijven doorgaan met het onderhoud ervan en ook de rest van mijn lichaam moet “verwennen” met jouw oefeningen.

Ga zo door !

Alies Heinen, 72 jaar

Succesvol ouder dat willen we allemaal en ik denk dat de training “succesvol ouder” daar zeker aan kan bijdragen. En dat niet alleen, het is ook leuk om via de training succesvol te zijn.

Als chronisch spierpijn patiënt had ik wel mijn reserves om er aan te beginnen. “zal ik niet meer pijn krijgen” zoals zo vaak na allerlei oefeningen van de fysio. Als je chronisch pijn hebt ben je geneigd om juist niet te bewegen. Maar nee, na de oefeningen bijna geen extra pijn. En dat is fijn voor mij en voor mijn hond, die ook heel erg van bewegen houdt. 

De video’s zijn heel duidelijk hoe je het wel en hoe je het niet moet doen. Driekus zegt goed waar je de stretch moet voelen. En waar niet. Of als het te zwaar is hoe je het lichter kan doen. En 10 minuten (en wellicht verder in het programma 15 minuten) zijn heel goed te doen. Het is leuk om in huis, zonder allerlei ingewikkelde apparaten, gewoon de oefeningen te doen op de trap, bank of aan het aanrecht. Na de oefening kijk ik al weer uit naar de volgende. 

Driekus en Hidde, ga vooral succesvol verder!

Lian van Uden

Na jaren niks doen of maar half half een beetje bewegen, ben ik dankzij mijn fysiotherapeut Driekus begonnen met Succesvol ouder. Hoewel ik niet alle oefeningen (goed) kan meedoen door mijn beperking, word ik door Driekus goed door de oefeningen heen begeleidt en gemotiveerd om toch op mijn eigen niveau door te gaan.  De oefeningen zijn uitdagend maar niet al te moeilijk. Na een paar weken merkte ik al een flinke verbetering in mijn conditie, lenigheid en kracht.  

Daarnaast is het een fijn gevoel dat je altijd op het platform terecht kan en dat er echt naar je wordt geluisterd.  Ik raad Succesvol Ouder daarom aan iedereen aan en hoop dat ze nog veel meer mensen zo goed kunnen gaan helpen. 

Marlene de Haan, 26 jaar

Driekus, wat is het een mooie website die je gemaakt hebt en iedere dag nieuwe oefeningen. Ik had al 50 jaar rugklachten maar dankzij jou is dat praktisch verleden tijd!!  

Ria Nelis, 79 jaar

“Mijn naam is Harl en ik ben 71 jaar oud en gezond. Ik doe mee met het “Succesvol Ouder” programma. De oefeningen van 10 minuten worden met begeleidend instructiefilmpjes duidelijk uitgelegd. Iedere dag kan je een volgende oefening bekijken en uitvoeren. Alle oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om thuis te doen. Of het nu op de zitbank, trap of aan het keukenblad is, de oefeningen lenen zich daar prima voor. En als je 10 minuten te kort vindt dan doe je de oefening nog een keer of begint met de volgende oefening van 10 minuten. Op de website wordt keurig bijgehouden bij welke oefening je bent gebleven. “

Harl, 71 jaar

Driekus wat ben ik blij met je, wat heb jij me goed geholpen door jou ben ik van de prednison afgekomen. Door de behandelingen en het luisteren naar mij en het begrijpen waar de pijn van de spierreumatiek vandaan kwam, gaat het nu heel goed met mij. En ook de oefeningen van succes ouder worden maken mijn spieren veel sterker en veel krachtiger en zonder pijn.
Driekus ik ben dankbaar dat jij me van mijn pijn hebt af kunnen helpen.

Je bent een mooi en blij mens.

Lieve groet Annet.

Annet Kouwenhoven, 69 jaar

Beste Driekus,
Heb best wel een goede conditie .Ik sportte bij Buenting in Amstelveen maar ben 10 maanden geleden verhuisd naar Doetinchem. Door corona en mijn verhuizing was ik thuis bezig om mijn conditie op peil te houden. Dat is wel lastig om goed vol te houden. Daarom ben ik enthousiast op de mail van Driekus  ingegaan en bij Succesvol ouder terecht gekomen.

Het begin was wat makkelijk maar dat kon ik wel wat aanpassen.  Leuk was toen er extra opties voor de pro”s bijkwamen. Hij legt alles ook heel duidelijk uit en vertelt waar ze goed voor zijn. Er zitten ook verrassend andere oefeningen tussen dan ik gewend was. Hoe verder in de oefeningen hoe uitdagender ze worden. Heb ook af en toe spierpijn na oefeningen. Heerlijk gevoel een beetje spierpijn !!!

Ik ben dus helemaal tevreden.

Op deze manier kan ik er nog jaren naar tevredenheid mee doorgaan en wordt ik succesvol ouder.

Foke, 66 jaar

Review Succesvolouder

Sinds een jaar doe ik het programma Succesvolouder. Begonnen in coronatijd om het wekelijkse uurtje sportfysio te vervangen. Nu ben ik iedere dag bezig en ik ga er ook zeker mee door. Ik volg het programma op mijn tablet, handig om te verplaatsen naar de locatie van de dag: trap, bank of keuken. Wat ik belangrijk vind is dat je elke oefening op je eigen niveau kan doen en dat er geen speciale fitnessapparatuur nodig is. De oefeningen zijn heel gevarieerd en iedere dag nieuw. De uitleg is goed en duidelijk. Het enthousiasme van Driekus werkt heel motiverend. Met de oefeningen in de vroege ochtend en een wandeling in de middag blijf ik zo fit en in beweging. 

Irene, 73 jaar

December 2021 ben ik begonnen met “succesvolouder worden“ oefeningen. Ik had een kwartaal abonnement afgesloten, om te kijken of het voor mij is.  Inmiddels  verlengd. Ik doe dagelijks een oefening en merk echt vermindering van mijn klachten. Aanrader.

Marion Vink

Neem nu de regie en start vandaag nog met Succesvol ouder® worden!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Indien u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan wij er vanuit dat u hiermee instemt.